Contact Handige links voor patiënten Handige links voor zorgprofessionals Menu

News

samen-tegen-darmkanker.jpg

Samen tegen Darmkanker

Published: 02-03-2018 om 15:18

Overzicht activiteiten Darmkankermaand maart

 

Activiteit

Beschrijving

 

Eind februari

Artikelen in patiëntenmagazine Doorgang

1. artikel over het Prospectief Landelijk CRC cohort (PLCRC), waarin voor patiënten uitgelegd wordt wat PLCRC inhoudt.

2. interview met professor Miriam Koopman, waarin het belang van verdere integratie van zorg en onderzoek besproken wordt.

01-03

Lancering website www.samentegendarmkanker.nl

De website van Samen tegen Darmkanker wordt gelanceerd. Deze pagina is een doorverwijspagina naar andere organisaties en initiatieven die betrokken zijn bij onderzoek en zorg voor darmkankerpatiënten.

3-03

Artikel Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde

 

Artikel over de resultaten van het bevolkingsonderzoek wordt gepubliceerd

05-03

Webinar UMC Utrecht 19:30 – 20:30

Professor Miriam Koopman en professor Onno Kranenburg zullen tijdens een webinar uitleg geven over de laatste ontwikkelingen op het gebied van darmkanker en de behandeling van deze ziekte. Tevens kunnen kijkers vragen stellen aan de twee hoogleraren. De webinar is te volgen via smarthphone, ipad en pc. Meer info en inschrijving via:

http://www.umcutrecht.nl/nl/Su...

09-03

Oratie professor Miriam Koopman Symposium ‘Challenges and opportunities in colorectal cancer’

 

Inaugurele rede van professor Miriam Koopman, getiteld ‘Van binnen en van buiten, maak er wat van!’

 

Tijdens het symposium wordt de multidisciplinaire aanpak van patiënten met darmkanker besproken, evenals de uitdagingen die er liggen om de behandeling van patiënten met darmkanker te verbeteren. 

 

12-03

Artikel Nederlands Tijdschrift voor Oncologie

 

Uitleg over PLCRC en het belang van onderzoek naar darmkanker voor professionals in de oncologische zorg.

Circa 15-03

Nouncy campagne

Facebook berichten, twitter berichten en linked in berichten die zijn klaargezet voor de campagne worden tegelijkertijd  geplaatst. http://samentegendarmkanker.no...

 

18-03

Samen hardlopen tegen darmkanker

Om aandacht te vragen voor het belang van darmkankeronderzoek zullen professor Koopman en professor Kranenburg samen met andere onderzoekers deelnemen aan de Utrecht Science Park run. Mogelijk zullen ook bekende Nederlanders meelopen.

 

(Social) media campagne: Via social media (facebook, twitter, linkedIn) willen we zoveel mogelijk aandacht vragen voor darmkanker en het onderzoek naar deze ziekte gedurende de maand maart. Graag willen we u vragen om een social media bericht klaar te zetten via de volgende link: http://samentegendarmkanker.no... Het platform nouncy stelt ons in staat om alle social media berichten die klaar zijn gezet tegelijkertijd te plaatsen, waardoor er op de social media veel aandacht tegelijkertijd komt. Ongeveer half maart zullen de berichten geplaatst worden.

Voorbeeldbericht Social media: Vandaag wil ik mijn grote boodschap met jullie delen: het is noodzakelijk dat meer darmkankerpatiënten kunnen deelnemen aan onderzoek om de behandeling van deze ziekte te verbeteren! Elke dag krijgen 40 mensen de diagnose darmkanker. Deze patiënten zouden beter behandeld kunnen worden als we samen ervoor zorgen dat meer patiënten hun gegevens kunnen delen voor onderzoek. Vanwege de darmkankermaand maart roep ik alle betrokkenen bij darmkanker op om zich hiervoor in te spannen: laat kennis niet verloren gaan! Lees meer op www.samentegendarmkanker.nl

Er zijn contacten met journalisten, dus de verwachting is dat er ook in de nationale media aandacht zal worden besteed aan darmkanker en darmkankeronderzoek in maart

 

Met hartelijke groet,

 

Dave van der Kruijssen arts-onderzoeker en communicatie coördinator Samen tegen Darmkanker