Contact Handige links voor patiënten Handige links voor zorgprofessionals Menu

Newsletters/Membership

Nieuwsbrieven

Regelmatig verschijnen nieuwsbrieven van de DCCG en van ondersteunde studies. Deze worden een aantal keer per jaar aan DCCG leden via e-mail verstuurd. Als DCCG lid kunt u ook hier de nieuwste en ook eerder verschenen nieuwsbrieven zien. Middels de link sign up kunt u een inlog aanvragen.

Meld u aan voor een lidmaatschap/deelname werkgroep

Iedere professional die zich in Nederland bezig houdt met de diagnostiek, behandeling of onderzoek van het colorectaalcarcinoom is welkom om lid te worden.
Waarom lid worden?

 • Blijf up to date over darmkanker gerelateerde informatie en activiteiten:
  1. Nieuwsbrief via e-mail.
  2. Congressen en DCCG middagen.
  3. Lopende (klinische) studies in Nederland.
  4. Aankomende (klinische) studies omtrent colorectaalcarcinoom.
 • Uw expertise ontwikkelen door actief te participeren:
  1. Binnen werkgroepen, bijvoorbeeld beoordelen van ingediende onderzoeksvoorstellen.
  2. Mede organiseren van bijeenkomsten en congressen.
  3. Het mede namens de DCCG vormen van een opinie en visie over darmkanker gerelateerde onderwerpen.
  4. Toekomstig bestuurslid DCCG te worden.
 • Eigen onderzoek faciliteren door samenwerken met DCCG:
  1. U kunt een studievoorstel presenteren op een DCCG middag, een platform voor onderlinge uitwisseling en discussie; hierdoor krijgt u op een efficiënte manier multicenter en multidisciplinair feedback over uw studievoorstel. Let hier goed op de geplande data van de DCCG middagen.
  2. Door formele steun van DCCG krijgt u toegang naar het netwerk en activiteiten van DCCG, daarmee ook meer exposure, publiciteit en animo voor de studie.
  3. Formele steun door DCCG kan belangrijk zijn voor succes bij KWF aanvragen.
 • Uw netwerk versterken.
 • Stimuleer verdere ontwikkeling van kennis over colorectaalcarcinoom. Help mee met het bouwen aan betere zorg voor patienten met colorectaalcarcinoom
 • Deel informatie over interessante gepubliceerde studies over colorectaalcarcinoom met alle betrokken bij de DCCG middels een bericht naar schnater.dccg@gmail.com. Na goedkeuring van het bestuur kan informatie (titel van studie met link naar PubMed) worden geplaatst op onze website.

U kunt zich bij Monique Schnater via e-mail, schnater.dccg@gmail.com, als DCCG lid inschrijven. Lever dan graag de volgende informatie : naam, e-mail, functie, werkplek. Voorts kunt u zich ook in één of meer werkgroepen inschrijven.